2010-02-15 10:58:33• hírek • Szatmar.ro

Nyolc hónap után kikapott a Barcelona!

Olaszországban botlott az Inter, nyertek az üldözők, a Real feljött két pontra.

Az olasz élvonal 24. fordulója már pénteken megkezdődött, a Manchester United elleni BL- nyolcaddöntőre készülő Milan ekkor fogadta az Udinesét. A hazaiak rajtja felemásan kezdődött, mivel előbb Huntelaar szerzett gólt Ronaldinho passzából, majd Mancini sérült meg. A helyére beálló Pato megduplázta csapata előnyét (ismét Ronaldinho volt a feladó), majd Tiago Silvát is le kellett cserélni. A szünet előtt Floro Flores fejese (és Dida hibája) a vendégek szépítő találatát eredményezte, de a szünet után Huntelaar duplázni tudott (Ronaldinho szabadrúgását Ambrosini csúsztatta tovább). A Milan ezután nagyon visszavett, amit di Natale büntetett, így izgalmas lett a vége.

A Roma Matteo Brighi két góljával meglepően könnyen verte a Palermót. A középpályás mellett Baptista és Riise is eredményes volt, a túloldalon Miccoli büntetője csak a szépítést jelentette. Megszerezte első győzelmét Alberto Zaccheroni a Juventus kispadján, ám ez nem ment könnyen. A Genoa ugyanis Rossi révén vezetést szerzett, amit Amauri a szünet előtt tudott kiegyenlíteni. A második félidőben egy remek del Piero - Diego összjáték után az olasz támadó juttatta előnyhöz az „Öreg Hölgyet", két perccel később azonban Buffon hibáját Rossi góllal büntette. Fölényben játszottak a hazaiak, ám egy könnyen megítélt büntető is kellett ahhoz, hogy begyűjtsék a három pontot: del Piero volt végrehajtó.

Az utolsó meccsen a BL-be tartó Napoli a címvédő és listavezető Intert fogadta. A két csapat remek meccset vívott egymással, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a hazaiak részéről Hamsik és Quagliarella, a vendégektől pedig Muntari is eltalálta a kapufát, ám gól nem született.

A tabellát az 54 pontos Inter magabiztosan vezeti a 47 pontos Roma, a 45 egységet gyűjtő Milan és a 39 pontos Napoli ellen.

Eredmények:
Milan
- Udinese 3-2
Roma - Palermo 4-1
Sampdoria - Fiorentina 2-0
Catania - Atalanta 0-0
Cagliari - Bari 3-1 (a vendégeknél Koman végig a pályán volt)
Livorno - Bologna 0-1
Juventus - Genoa 3-2
Parma - Lazio 0-2 (a vendégeknél Radu végig a pályán volt)
Chievo - Siena 0-1
Napoli - Inter 0-0

Kikapott a Barcelona!

A spanyol Primera Division 22. fordulójában olyan történt, amire 2009 májusa óta nem volt példa: kikapott a Barcelona! A katalánok akkor már bajnokok voltak, most viszont súlyos árat fizethetnek ezért a zakóért. Persze, ezúttal csoda lett volna, ha megússzák az Atletico Madrid ellen. Bár a házigazda igen veretes csapattal rendelkezik, a katalánok első számú gondja mégsem ez volt, hanem az, hogy nem számíthattak Dani Alves, Pique, Abidal, Csigrinszkij, Marquez és Touré játékára, így Guardiola három bevethető védővel vágott neki a meccsnek, közülük is csak Puyol számít alapembernek. Ráadásul a hetedik percben a védekező középpályás Keita is kidőlt a sorból. Nem csoda tehát, ha a 23. percben Forlan (fotó) és Agüero góljai révén máris kettővel vezettek a hazaiak. Bár Ibrahimovic a 27. minutumban szépített, az egyenlítés nem jött össze a katalánoknak. Ezzel a Barcelona már nem veretlen, a nagy európai bajnokságokban ezt már csak a Leverkusen mondhatja el magáról.

A vetélytárs hibájára „lecsapott" a Real Madrid, amely a tökutolsó Xerez vendégeként lépett pályára. A hazaiak egy óráig tartották magukat, az ekkor bekapott Arbeloa-gól viszont megtörte ellenállásukat. Az utolsó fél órában Kaka két gólpasszt adott, Ronaldo két gólt rúgott, magabiztosan nyert tehát a Real, amelynek színeiben Iker Casillas 500. alkalommal védhetett.

A Valencia korán hátrányba került a Gijon otthonában (Castro volt eredményes), Mata csak a hajrában tudott egyenlíteni, míg a Sevilla Luis Fabiano fejesével győzte le az Osasunát. A Villarreal egy változatos meccsen 2-1-re verte meg az Athletic Bilbaót (Capdevila, Nilmar illetve Gabilondo), a találkozó mégis arról a verekedésről marad emlékezetes, amelynek következtében a hazaiaktól Godin, a vendégektől Orbaiz és Martinez is pirosat kapott.

A tabellán az 55 pontos Barcelona előnye két egységre csökkent a Real Madriddal szemben (53), őket biztonságos távolból a Valencia (43) és a Sevilla (39) követi.

Eredmények:
Gijon - Valencia 1-1
Xerez - Real Madrid 0-3
Villarreal - Athletic Bilbao 2-1
Espanyol - Deportivo la Coruna 2-0
Valladolid - Zaragoza 1-1
Getafe - Almeria 2-2
Santander - Malaga 0-3
Sevilla - Osasuna 1-0 (a vendégeknél Vadócz a 85. percben állt be)
Atletico Madrid - Barcelona 2-1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: